Vaření z konjakových těstovin
27.06.2023
![](https://761f1a29af.clvaw-cdnwnd.com/061544a851a06f12ee35562bd9988efe/200000056-8c65d8c65e/j%C3%ADdlo-9.jpeg?ph=761f1a29af)
Shirataki, neboli konjakové těstoviny, jsou průsvitné a mají mírně želatinovou konzistenci. Hodí se prakticky ke všemu, do polévek, jako příloha a všude tam, kde Vás napadne. Skládají se pouze z vody a glucomannanu, což je ve vodě rozspustná vláknina. Jsou bez lepku, takže vhodné i pro celiaky. Obsahují minimum kalorií, jsou vhodné při redukci hmotnosti, dobře působí na zažívání a navíc pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a krevního cukru.
Lze je koupit ve formě nudlí, penne, rýže a dalších variantách. Tepelná úprava konjakových těstovin je velice jednoduchá, stačí orestovat, nebo ohřát v mikrovlnce.