Blog

Zdravý talíř je velmi jednoduchá pomůcka pro zdravé hubnutí. Pomůže vám poskládat jídlo během dne tak, aby všechny živiny byli ve správném poměru a to bez vážení a počítání kalorií.

Zdravé tuky

14.01.2024

Víte, co vám může pomoct při hubnutí? Tuky. Ale pouze zdravé tuky. Mezi takové řadíme třeba avokádo, ořechy, sýr, tučné ryby - bojují proti hladu a pomáhají při hubnutí.

Dala si většina z vás do nového roku předsevzetí, že zhubne, nebo bude jíst zdravě? Počátek ledna k tomu láká. A mnoho z nich se týká zrovna těchto dvou věcí. Důležité je, nastavit si reálné cíle, protože jedině tak se doberete výsledku. Dám vám pár tipů, jak toho dosáhnout.

Ucpaný nos, rýma a kašel. Člověk leží, nejí, je slabý, ale i v nemoci tělo potřebuje kvalitní palivo. Snažte se jíst méně, ale často. Nesnižujte ale příjem, tělo potřebuje energii pro boj s nemocí. Zaměřte se na plnohodnotné vývary, ovoce, zeleninu, důležité jsou i bílkoviny ( drůbež, ryby, vejce…). Nezapomínejte na probiotika a probiotika.

Ájurvéda

19.09.2023

Ájurvéda je více než 5000 let stará indická medicína. Jedná se holistický a celostní léčebný systém, který zahrnuje výživu, cvičení, bylinné terapie, relaxaci, meditace, detoxikace, aromaterapie a různé masáže.

Tradiční čínská medicína ( TČM) je celostní přístup, tzn. že se snaží na člověka nahlížet jako na součást přírody a vnímat ho jako celek. V oblasti medicíny neřeší jen následky, jako moderní medicína, ale hlavně příčiny.

Práce poradce s klientem by měla být totiž vždy individuální. Nejdůležitějším bodem je zjistit, jaké má klient přání, a na základě toho stanovit reálný cíl. Pro tento účel je důležité získat od něho co nejvíce informací o jeho metabolismu, analyzovat dosavadní stravovací zvyklosti, které vždy odráží chování již zmíněného metabolismu, zkrátka jej...

Pod označením potravinová intolerance se skrývají jednotlivé druhy nesnášenlivosti na některé složky v potravinách. Jsou způsobeny ztrátou daného člověka strávit určitou látku v potravině kvůli nedostatečné funkci enzymů. Tyto problémy mohou vznikat jako následek různých nemocí, např. poruch zažívání nebo onemocnění jater. Důvodem mohou být i...

Systém přerušovaného půstu (IF) představuje podmínky stravování, ve kterém žili naši předci v období lovců a sběračů. V té době bylo naprosto normální a přirozené, že se střídalo období hladu a hojnosti, čemuž se musel vždy přizpůsobit i metabolismus. V období hojnosti, dostatku a až přebytku jídla organismus vytváří zásoby energie, které využíval...

Vytvořte si webové stránky zdarma!